Kungajaktmuseet Älgens Berg

Välkommen till Halle- och Hunneberg

Upplev två platåberg med en varierad natur med allt från många olika sjöar till bok-, ek, tall- och granskog, där du kan få uppleva det mesta. Friluftslivet är stort, kulturhistorien är spännande med många kulturlämningar som vittnar om allt som hänt på bergen och vyerna är dramatiska. Djurlivet är stort och förutom älgen finns det en hel del att spana på. 2022 blev bergen en del av Sveriges första UNESCO Globala Geopark. Den utmärkelsen visar er att du kan hitta geologiska fenomen och platser som bara finns här eller på ett fåtal platser i världen.

Ett spännande upplevelsecentrum
Bergagården på Hunneberg är bergens besökscentrum och där finns bland annat Kungajaktmuseet Älgens Berg. Det är ett upplevelsecentrum som berättar om djuren som du kan hitta, bergens natur, fängslande kulturhistoria och den traditionella kungajakt som bedrivits sen många år.

I museets ekoparksutställning finns nyttig information om sevärdheter och aktiviteter som inspirerar till utflykter. I museets butik finner du konsthantverk, produkter i älgskinn och souvenirer i alla tänkbara varianter. Där kan du också köpa bergslitteratur, vandringskartor och fiskekort till bergens sjöar.

Aktiviteter
Kungajaktmuseet Älgens Berg arrangerar en mängd evenemang året runt. Utöver storslagna naturupplevelser erbjuder vi guidade vandringar, bäversafaris och du kan även hyra mountainbike och kanoter för att på egen hand kunna utforska bergen. Större återkommande arrangemang är Älgens Dag i juni och den populära julmarknaden i November med vilt och hantverk.

Söker du mycket att uppleva eller bara vill uppleva vildmarkens känsla så är Halle- och Hunneberg platsen du ska besöka.

Vägbeskrivning
Ca 6 km öster om Vänersborg. Kör via Vargön och följ skyltarna mot Hunneberg.


Aktiviteter:

Cykeluthyrning

Gruppaktiviteter

Kanotuthyrning

Relaterade artiklar