Dansmuseet

Välkommen på ett besök i dansens fantastiska värld!

På Dansmuseet hittar du kostymer, masker och bildkonst från hela världen. Under sommaren 2023 har vi öppet 7 dagar i veckan och visningar på både svenska och engelska varje dag.

Dansmuseet ligger i hjärtat av Stockholm, på Drottninggatan 17 mitt emellan Sergels Torg och Gamla Stan. Museet har funnits sedan 1953 och fyller därmed 70 år i år. Dansmuseet har också en uppskattad butik med presenter för stora och små och Bistro Rolf de Maré som serverar fransk och svensk mat. Vi har just nu tre utställningar.

En TUFF TUFF resa
Upp på scenen och ut i världen! Välkommen till En TUFF TUFF resa, Dansmuseets nya familjeutställning! På ett lekfullt sätt berättar utställningen om livet på turné och bakom scenen för hundra år sedan. Hur glatt var egentligen det glada 1920-talet? Hur såg vardagen ut för dansare ute på turné? Välkommen till en värld där det stora har blivit litet och det lilla har blivit stort!

”Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete” – Ballets Suédois 1920–1925
En jubileumsutställning om Svenska Baletten i Paris. I utställningen får du uppleva svensk danshistorias mest spännande internationella äventyr och lära känna människorna bakom det nyskapande kompaniet.

Dansmuseets pärlor
I utställningen visas ett urval av museets samlingar av kostymer, masker och bildkonst med anknytning till dans och teater från hela världen. Här finns både föremål som Rolf de Maré samlade in men också nyförvärv från nutida danshistoria.


Relaterade artiklar