Trådspira Ide & Design

Vackra smycken för hem & trädgård med egen design & tillverkning i Dalarna

Vackra ting att dekorera sin närmiljö med kan man inte få för mycket av. Hos Trådspira Idé & Design i Mora finner man mängder av egendesignade trädgårdssmycken och konstobjekt utformade av Kristina Andersson från Dalarna. 

Trådspiras produkter är skapade för att skänka glädje och ge guldkant på tillvaron till sig själv, eller någon man tycker om. Kristina arbetar i järn för att ta fram sina konstverk till trädgård och hem. Första gången hon upptäckte att hon älskade skapandeprocessen var för 22 år sedan när hon satte igång ett projekt i sin trädgård. Det kreativa arbetet i trädgården startade som en läkeprocess efter utbrändhet och kom att resultera i det företag hon driver idag- Trådspira Idé & design.

Eget designspråk

Det finns en tanke bakom alla produkter som designats hos Trådspira Ide & design. Mycket av sortimentet är på temat tvåsamhet, hopp, tro på framtiden och kärlek. Kristina har en röd tråd i sina verk; många hjärtan och änglar, samt en hel del kopplingar till Dalarna, såsom dalahästar samt verk inspirerade av kurbits-stilen.

Små ting av glädje

Försäljningen av Trådspiras produkter sker till största delen via webbshopen. Men många av kunderna har även besökt Kristina i hennes verkstad och lager strax utanför Mora. Lokalen har också en spännande historia då den från början användes som lokstall, men idag alltså huserar Kristinas butik och verkstad varifrån hon monterar och skickar via webshop.