Äventyrsbanan Stockholm

Utmaningar för alla på Äventyrsbanan i Nacka

I vackra Erstaviksskogen, endast 15 minuter från Slussen, ligger Äventyrsbanan. Här finns utmaningar och aktiviteter för både barn och vuxna. Höghöjdsbanor, ziplines, vedeldad bastu, utemat och vildmarksövernattning är några av de möjligheter som står till buds. I området finns också fantastiska vandrings- och badmöjligheter.

Utmana dig själv, din familj eller dina kompisar på spännande och roliga höghöjdsbanor. Hos Äventyrsbanan finns olika banor att välja mellan, med många kluriga passager och flera fartfyllda ziplines. De enklaste banorna börjar nära marken och går upp till 7 meters höjd, perfekt för barnfamiljer och för de som inte är vana vid höjder. För de som vill ha högre utmaningar finns banor på 7-18 meters höjd med olika svårighetsgrader.

Som besökare kan du boka in dig på någon av de öppna avgångarna där du går i grupp med andra eller boka en egen grupp och bana, med en egen guide. Säsongsstart för öppna avgångar är under påsklovet, medan gruppbokningar finns tillgängliga året runt.

Gruppaktiviteter i härlig miljö
Grupper kan också boka den vedelade bastun, underbart belägen vid Sandasjön, 15 minuters skogspromenad från aktiviteterna. Här kan man bada, njuta av skogens lugn samt grilla något gott vid den mysiga uteplatsen. För övernattning eller en annorlunda fest kan man boka Sjölägret eller Skoglägret.

På Äventyrsbanan huserar Glöd Bakfickan där det serveras underbar mat och fika inspirerat av skog och natur. Det går också att boka mat för grupper på 10 personer eller fler.

15 minuter från Slussen
Passa även på att njuta av vackra Erstavik. Med utgångspunkt från Äventyrsbanan har du nära till både vandrings- och badmöjligheter. Sandakällan är också ett uppskattat stopp, med sitt friska och välsmakande vatten.

Äventyrsbanan når du enkelt med buss eller bil. Från Slussen tar det endast 15 minuter.


Aktiviteter:

Gruppaktiviteter

Faciliteter:

Bastu

Relaterade artiklar