Ulricehamn

Upplev Ulricehamn: aldrig långt från nya äventyr

Ulricehamn ligger i Västsveriges inland en timme öster om Göteborg. Här kan du njuta av outdooraktivteter året om. Med natursköna småvägar, bilfria banvallar och ett fantastiskt utbud för mountainbikeåkare har Ulricehamn blivit en cykeldestination att räkna med. Här hittar du långa cykelturer från A till B eller kortare dagsrundor med historiska inslag. Terrängen är kuperad men tack vare de asfalterade gamla järnvägsspåren har man lyckats skapa varierade leder som gör färden såväl unik som njutningsfull. Här erbjuds kompletta paket i olika varianter för hela familjen. Oavsett om ni väljer att testa de mera krävande MTB- stigarna på Lassalyckan eller att långsamt cykla Åsunden runt.

Ulricehamn är också lite av ett nav när det gäller fina vandringsleder. Här finns omväxlande natur, vidunderliga utsikter och vackra skogar. Här finns långa vandringsleder, kortare promenader och spångade leder genom ett unikt landskap. Allt lättillgängligt oavsett om du väljer den kortare vandringen för hela familjen eller den lite mer äventyrliga som sträcker sig över flera dagar.

Under vintern erbjuder Ulricehamn även längdskidspår i absoluta världsklass på Lassalyckan. Här har man arrangerat världscuptävlingar och haft publiksiffror på drygt 60 000 besökare under en och samma helg. I Ulricehamn finns också en väl utvecklad alpin anläggning med 8 nedfarter, 7 liftar och även ett parkområde.

Det fina med Ulricehamn är att här har du nära till det mesta och är aldrig långt ifrån nya äventyr.