VerdeVerdeTravel

Upplev din egen stad med Den gröna guiden

Den gröna guiden by VerdeVerdeTravel arrangerar aktiviteter och stadsvandringar i stadsmiljö, parker och mer. Stefan Maurbakken guidar med personligt engagemang, storytelling och bilder från förr i Stockholm, Uppsala och Västerås.

Stadsvandringarna tar plats på ställen som har en egen historia att berätta. Kanske där man minst anar det. Det kan röra sig om kvarteret där man växte upp eller ett helt nytt område dit man ska flytta, antingen i jobbet eller privat. Man kan följa Stefan på vandring mellan gårdarna på Djurgården, i naturskön miljö i Årsta och lyssna på de spännande historierna om Årstafrun, vars leverne finns bevarat tack vare att hon flitigt skrev dagbok, eller under en vandring i Vinterviken i Alfred Nobels fotspår. Bland gråmunkar och klarissor på Riddarholmen är en av de populära stadsvandringarna som man kan delta i och lyssna på Stefans fängslande historier. Den utspelar sig bland kungliga begravningsplatser, adelspalats och gamla hus där man vandrar i gränder och ner till Evert Taubes Terrass. Det är ett perfekt sätt att kombinera underhållning med motion och frisk luft. Det bjuds in till samtal och diskussioner under vandringen och man kan ställa frågor, så det är en social aktivitet. Längs vägen görs olika stopp för att njuta av en utsikt, titta på ett vackert hus eller lyssna till en berättelse från förr.

Stadsvandringarna sker i små grupper om 20 personer och naturvandringarna 14 personer för att alla ska höra och höras utan hjälpmedel. Dessa kan även bokas som privata föredrag eller visningar. Har man redan ett färdigt tema kan man få ett skräddarsytt program som passar ens alldeles speciella önskemål.