Bastionen

Scenkonsthuset Bastionen scenen som för dig närmare

Bastionen är en plattform för fri scenkonst på Norra Vallgatan 28 i Malmö. Här skapas teater, dans, performance, musik och möten mellan konstarter. För dig som publik blir det nära till en ny upplevelse!

Ett stenkast från centralstationen i Malmö, i ett hus med anor från 1600-talet, ligger Scenkonsthuset Bastionen. Om du är i Malmö får du inte missa att boka biljett till någon av de föreställningar som spelas här! I en liten salong för hundra personer skapas personliga och kreativa scenkonstupplevelser. Den mysiga foajén öppnar alltid en halvtimme innan föreställning. Här kan du slå dig ner med en kopp kaffe eller te och vänta i lugn och ro. Det finns även försäljning av fika, snacks och alkoholfria drycker som bubbel och öl.

Brett urval av scenkonst

För många fria grupper är Bastionen den självklara spelplatsen i Malmö, både som ett stopp på turnén eller som plats för urpremiär. Bastionen är en främjande plattform vilket gör att man kan erbjuda sin publik en stor variation och otrolig bredd av scenkonst. Under 2022 fick publiken bland annat uppleva omslutande performanceverk, interaktiva dansföreställningar, en klassisk teaterpjäs i queer tappning, comeback av kultförklarad teatergrupp i form av ett vingligt och vansinnigt välgörenhetsevenemang, street dance-festival och readings av manus. 2023 väntar musikteater med nyskrivet manus och nykomponerad musik, nypremiär av hyllad dansföreställning, dockteater för vuxna och mycket, mycket mer…!

Varmt välkommen till Bastionen!


Faciliteter:

Bar

Rullstolsanpassat