Upplev det fascinerande vikingamuseet

The Viking Museum

Den mytomspunna vikingatiden har ett starkt grepp om vår fantasi, och dess sagor möter oss i såväl litteratur som film och dataspel. The Viking Museum på Djurgården i Stockholm har återskapat den här mytomspunna världen i en levande utställning med filmer, föremål, miljöer och människoöden. Ett besök här fascinerar såväl unga som äldre besökare.

Museet är en interaktiv upplevelse där man hör korpen kraxa i offerträdet, känner doften av eldarna i långhuset och lukten av tjära och torkad fisk. De vikingaklädda guiderna finns alltid tillgängliga för frågor och ibland också ett parti Hnefatafl, vikingatidens populära brädspel.

Under en elva minuter lång färd i vagn får man uppleva Ragnfrids saga, med vikingahustrun Ragnfrid själv som berättare. Färden startar på Frösala Gård hemma hos Ragnfrid och hennes man Harald och man får uppleva den spännande historien medan vagnen passerar scenerier där man bevittnar plundring i väst och trälhandeln i öst. Med ljud, ljus och stämningsfulla miljöer färdas man hela vägen ned till Miklagård som var vikingarnas namn på dåvarande Konstantinopel, dagens Istanbul.

Experter för historisk autensitet

The Viking Museum har anlitat många experter, såsom historiker och arkeologer för att få en historisk autenticitet. För att göra scenerierna levande och historiskt korrekta har illustratören Mats Vänehem ansvarat för scenografin i Ragnfrids saga. Historikern Dick Harrison har faktagranskat manus för historisk korrekthet.

Det går att ordna skräddarsydda visningar för större grupper och företagsevent, samt möjlighet att ordna barnkalas.


Aktiviteter:

Event

Gruppaktiviteter

Faciliteter:

Restaurang