Pipershuset Hamburgsund

Svensk, ekologisk premiumglass i idylliska Hamburgsund

Pipershuset är det givna målet för den som är sugen på smörgåsar, bakverk eller glass i Hamburgsund. Här bakas allt från grunden och glassen är av det egna anrika varumärket Pipersglace.

Pipershuset har en lång historia som började år 1911 när italienaren Pietro Ciprian kom till Sverige och började sälja egengjord glass på Pipersgatan i Stockholm. Några decennier senare tog Pietros barnbarn Maggie över och flyttade verksamheten till Hamburgsund. Cafét drivs idag av Anette Blomqvist Hansson tillsammans dottern Hanna och denna sommar blir det deras 12:e säsong. 

Glass utan tillsatser
I glassfabriken tillverkar man ekologisk gräddglass och sorbet efter italienska recept från 1900-talet. Allt tillverkas av naturliga, ekologiska råvaror och helt utan tillsatser, färgämnen eller smakämnen. Ingredienserna är företrädelsevis svenska – med exempelvis ägg och mjölk från skånska och småländska gårdar – och anpassas efter hur utbudet ser ut i närheten att man skall kunna skapa smaker med hänsyn till miljön. Det ger en ren smakupplevelse som kittlar alla sinnen.

Café och bageri
Pipershuset med glasscafé, bageri och café är beläget mitt i centrala Hamburgsund. Här hittar man skopglass från Pipersglace och Engelholmsglass, och självklart även Pipersglace goda pinnglassar. I bageriet och cafét hittar man allt från matbröd, fikabröd, matiga mackor, bakelser, sallader och mycket mer.


Faciliteter:

Café

Relaterade artiklar