Körsbärsgården

Spännande konsthall och vacker skulpturpark på södra Gotland

Omgiven av ett otroligt naturområde är Körsbärsgårdens konsthall och skulpturpark ett givet besöksmåls under resan till Gotland.

Genom åren har dryga hundratalet konstnärer ställt ut på Körsbärsgårdens Konsthall. Anläggningen grundades redan 1947 och är beläget längst ner på Gotlands sydspets, invid landsvägen till Hoburgen. Med 800 kvadratmeter utställningsyta och 6 000 kvadratmeter skulpturpark finns det mycket att se. Den vackra trädgården kring konsthallen har fortfarande kvar delar från den ursprungliga byggnaden. Hållbarhet är något verksamheten arbetar mycket och idag drivs hela anläggningen av en stor solcellspark.

 

Konst, natur och arkitektur

Varje år ställer konsthallen ut verk skapade av elever från både Konsthögskolan och Konstfack. Verken tar sig olika uttryck och här finns både fasta skulpturinstallationer i det fyrtio meter långa skulpturgalleriet, samt konst och installationer i aktuella utställningar. Arkitekturen på byggnaderna är också unik och har fått Region Gotlands Arkitekturpris. Omringad av den inspirerande gotländska naturen lämnar besöket ingen oberörd och många finner avkoppling av att promenera kring konsthallen, den tillhörande trädgården och den stora skulpturparken.

  • Konstvisning
  • Konstverkstad
  • Litteraturuppläsning
  • Debatt
  • Teater
  • Kurser

Aktiviteter:

Gruppaktiviteter

Faciliteter:

Gratis parkering

Restaurang

Rullstolsanpassat

Relaterade artiklar