Hembakat, hantverk och godsaker i unik miljö

Sigridslund

I det natursköna landskapet i Årdala, mellan Nyköping och Sparreholm, hittar man en vacker, lantlig och gammaldags oas. På Sigridslunds Café och Handelsbod stannar många till för att fika på hembakat eller ta en lättare lunch. Här kan man besöka handelsboden, spela boule och ströva i naturen. Sigridslunds håller även regelbundna konsertkvällar och andra kulturella evenemang.

Caféet är beläget i en av Sveriges äldsta skolbyggnader grundad redan 1826. Det är en nästan herrgårdsliknande byggnad, och i skolsalarna finns de gamla katederpodierna kvar. Den gamla gymnastiksalen med sina gamla ribbstolar längs väggarna har fått bli ett lekrum. Det är en unik och häftig miljö, där man känner historiens vingslag.

Många åker flera mil för att komma hit för att äta de fantastiskt goda räkmackorna på hembakat rågbröd. Det erbjuds också t.ex. fräscha sallader, pajer och panini. För den som är ute efter något lite sötare finns bl.a. de populära biskvierna, våfflorna eller den gudomliga äppelpajen, allt hembakat. Här finns också glutenfria alternativ och åtminstone något veganskt varje dag.

Handelsbod och konsertverksamhet

Byggnaden i två och en halv våning med de omgivande ytorna är stora och man tillhandahåller cirka 70 sittplatser med goda avstånd inomhus. Den stora uteserveringen på altanen har också gott om platser, men man kan även välja att fika i den fina trädgården. Här är finns också möjligheten att spela boule och andra sällskapsspel, och trädgården har också en lekpark med gungor för barnen.

I handelsboden kan man hitta godsaker och hantverk som är delvis lokalt producerat. Här huserar även Sigridslunds kulturförening, vilket är en förening för kultur på Sigridslund. Man anlägger ett brett perspektiv på kultur, och innefattar musik, teater och konst men även mat och dryck.

Vägbeskrivning; Väg 53 mellan Sparreholm och Nyköping, sväng av mot Årdala kyrka och följ skyltning mor Sigridslunds café


Aktiviteter:

Lekplats

Faciliteter:

Restaurang