Uppsala Hundcenter

Så får du en mer harmonisk hund

Lena Carlsson på Uppsala Hundcenter är Uppsalas första hundpsykolog och har ett stort engagemang för att hjälpa människor att få vardagen att fungera ihop med sina hundar. Vill du veta hur du som hundägare ska få en bättre relation med din hund? Du kanske har som mål att kunna ha din hund lös på promenader utan problem? Lena Carlsson har kurserna för dig.

Uppsala Hundcenter startade 1986 och Lena Carlson är utbildad hundpsykolog och grundare av företaget. Lena erbjuder en mängd olika kurser, däribland valpkurser, kurser i vardagslydnad, dressyr och agility. Varje år i augusti erbjuder hon även kantarellsökskurser.

Lena vet med sin stora kunskap och erfarenhet att det är vanligt att hundar blir problematiska utan att man som hundägare vet orsaken. Det handlar ofta om att de får för lite motion och mental stimulering samt att de inte fått lära sig hur man ska uppföra sig. Nyckeln är att man måste leka, kela och lära hunden saker som är roliga för dem samt bra för oss att hunden kan. Med rätt metodik kan man väcka hundens intresse och inlärningen går då bättre. Målet på Lenas kurser är att varje deltagare känner att de utvecklats tillsammans med sin hund.

Hennes kurser har blivit medialt uppmärksammade. Både i lokalpressen samt i radio. Lena är en instruktör med en mjuk ideologi, som handlar mer om fostran än att man ska visa hunden vem som bestämmer. Det ger en mer harmonisk hund och en bättre relation mellan hundägare och hund.