Rydals Herrgård

En mötesplats för det goda livet

Fantastiskt vackra Rydals Herrgård byggdes 1853 som en disponentbostad till Fabriken Rydahls Manufaktur AB. Byggnaden har varit en uppskattad mötesplats för alla livets händelser sedan 1968 då det gjordes om till värdshus. Olof och Sara Söderberg tog över Rydals Herrgård i april 2020 och öppnade upp verksamheten den 2 maj samma år.

I de natursköna omgivningarna fungerar lilla orten Rydal som ett kulturcentrum, där Rydals museum står för historia och Rydals Herrgård står för evenemang där mat och musik blandas på ett unikt och överraskande sätt. Konserter anordnas antingen i museets stora salar över gatan eller i Herrgårdens stora parkliknande trädgård.

Utsökt mat och afternoon tea

Afternoon Tea avnjuts till tonerna från pianisten vid flygeln vid vackert dukade bord i någon av de stilfulla matsalarna. Moccatårtan serveras som en utsökt avslutning på maten eller precis som den är till en kopp kaffe eller en Irish. På Rydals Herrgård skapas maten från grunden, med fokus på lokala och säsongsmässiga råvaror samt en betydande andel grönsaker. Vardagsluncher serveras tisdag till fredag och exklusiva herrgårdsklassiker varje lördag och söndag eftermiddag.

Fest, bröllop och företagsevent

Inomhus ryms upp till cirka 100 sittande gäster, men i den fantastiska herrgårdsträdgården på 13 500 kvm kan vi festligheter arrangeras för nästan vilket antal gäster som helst. Samarbeten med kringliggande gårdar täcker behoven av logi och herrgårdens egna rum inte räcker. Rydals Herrgård erbjuder helhetslösningar för konferensen där en rolig aktivitet som boule eller mordkväll svetsar samman gänget.

Hitta hit
Från Göteborg genom att på v 40 ta avfart mot Kinna, därefter mot Hyssna.
Kör du från Borås ta v 41 mot Varberg, därefter Rydal