Österbybruks Herrgård

Österbybruks Herrgård – upplev det gamla på ett helt nytt sätt

Österbybruks herrgård i norra Uppland är en oas av gammal brukshistoria. Den magnifika allén av lindar välkomnar dig upp till den unika vallonsmedjan, orangeriträdgården, konstgalleriet och museiverksamheten, butik, café och restaurang. Här ryms både det vackra och skräckinjagande, det nervkittlande och historiskt berikande.

På Österbybruks herrgård används kreativa metoder i utställningar och guidade turer, lika underhållande som lärorika. Här kan besökaren skräddarsy sin guidade tur. Vissa föredrar brukshistoria, andra fokuserar hellre på konst eller arkitektur. Oavsett blir det en exklusiv och personlig upplevelse i små slutna sällskap.

En historisk skatt
En weekend av vardagslyx på Wärdshuset eller vandrarhemmet är en fantastisk getaway med lugn för själen. Österbybruks brukshistoria sträcker sig ända till 1500-talet. Vid sidan av den vackra herrgårdsdammen ligger gamla arbetarbostäder från 1600-talet och själva herrgården är från 1700-talet med park, stallar och orangeri. I dess mitt finns den enda nu fungerande vallonsmedjan i världen. Herrgården är också känd för sina övernaturliga väsen. Här kan barnen få lösa en 200 år gammal gåta med hjälp av gårdsspöket. Man kan också gå en spännande ljudvandring inne i stora herrgårdsbyggnaden och för de gäster som lockas av skräck erbjuds en hårresande upplevelse i herrgårdens källarlokaler, fullspäckad med ljud- och ljuseffekter. Musikevenemang erbjuds till sensommar och höst samt höstmarknad och de mycket populära julmarknaderna.