Västerhavsveckan

Nyfiken på vad som döljer sig i havet?

Häng med ett forskningsfartyg, vandra med guide, kolla in häftiga utställningar, spana efter sälar och andra marina djur.

Västerhavsveckan är en temavecka för havsmiljön som bjuder på äventyr för stora och små. Under nio dagar kraftsamlar ett 100-tal aktörer för att tillsammans lyfta frågor om havet, klimatet och den biologiska mångfalden genom hundratals spännande aktiviteter.

Invigning av Västerhavsveckan Den 5 augusti går startskottet för Västerhavsveckan i Göteborg. Då fylls Eriksbergs kajer med spännande fartyg, roliga aktiviteter och en härlig invigning.

Toppsegelskonaren Kvartsita på turné för ett renare hav till nio kommuner längs Västra Götalands kust. Med följer strandstädare, forskare, experimentverkstad, Sjöfartsverket och flera andra.

Vad säger forskningen? Besök forskningsfartyget Skagerak eller någon av västkustens forskningsstationer. Eller bli forskare för en dag när du hänger med något fartyg på expedition.

Äta sjöpung? Är du sugen på ny mat från havet eller vill få tips på maträtter från havets skafferi ska du besöka Västerhavsveckans marina matmarknad i Fjällbacka.

Vad menas med spökfiske? Följ med och se hur det går till med någon av spökfisketurerna eller kolla in fångsten på land.

Västerhavsveckan arrangeras av Västra Götalandsregionen och sträcker sig från Strömstad i norr till Ängelholm i söder.

Västerhavsveckan vill locka till att upptäcka havet med allt vad det har att erbjuda. Om man får kunskap om havet och intresserar sig för det, vill man vårda och värna det bättre.

Hela programmet finns på:
www.vasterhavsveckan.se