Västerhavsveckan

Nyfiken på vad som döljer sig i havet?

VÄSTERHAVSVECKAN 3-11 AUGUSTI

Nio fullspäckade dagar om havet med aktiviteter för alla åldrar. Häng med ett forskningsfartyg, vandra med guide, kolla in häftiga utställningar, spana efter invasiva krabbor och andra marina djur.

 

Under Västerhavsveckan bjuder ett 100-tal aktörer på aktiviteter som lyfter frågor om havet, klimatet och den biologiska mångfalden. Det bjuds på massor av spännande upplevelser. Västerhavsveckan finns från Strömstad i norr till Ängelholm i söder.

Invigning av Västerhavsveckan
Den 3 augusti går startskottet för Västerhavsveckan i Strömstad. Då fylls kajerna med spännande fartyg, roliga aktiviteter och en härlig invigning. Musik, konst,

Toppsegelskonaren Kvartsita åker på turné för ett renare hav och du är välkommen ombord. Möt strandstädare, forskare och eldsjälar!

Vad säger forskningen? Besök forskningsfartyget Nereus, Kvartsita eller någon av västkustens forskningsstationer. Eller bli forskare för en dag när du hänger med något fartyg på expedition.

Äta sjöpung? Är du sugen på ny mat från havet eller vill få tips på maträtter från havets skafferi ska du besöka Västerhavsveckans marina matmarknad i Fjällbacka. Här kan du möta författare, producenter och kockar.

Längst ut i havsbandet har vi våra fyrplatser. Under Västerhavsveckan kan du besöka Hållö, men det bjuds också på en unik chans att besöka Måseskär.

Västerhavsveckan arrangeras av Västra Götalandsregionen tillsammans med ett 100-tal aktörer och sträcker sig från Strömstad i norr till Ängelholm i söder.

Västerhavsveckan vill locka till att upptäcka havet med allt vad det har att erbjuda. Om man får kunskap om havet och intresserar sig för det, vill man vårda och värna det bättre. Välkomna!

Hela programmet finns på:

www.vasterhavsveckan.se