Ängby Camping

Nostalgisk charm på Ängby Camping

Med en unik placering, i direkt närhet till Stockholms innerstad utmed Mälarens strandlinje är Ängby Camping är en klassisk familjecamping där man kan få uppleva den där nostalgiska semestern utan krångel. Inom vissa områden har tiden nästan stått still med den charmiga receptionen, matstugan med vackra blomsterlådor och bekvämligheter i välskötta servicehus där också kök och tvättstuga finns.

Ängby Camping har en historia sedan 40-talet som varsamt har bevarats. Känslan är smått nostalgisk med ett boende i små stugor eller med egen husvagn eller husbil på mindre platser, precis som i äldre tider. Campingplatsens unika läge ger den stor potential för dig som vill ta del av Stockholms stora utbud av aktiviteter och nöjen. Med tunnelbana tar det bara 20 minuter att nå centrum och Drottningholms slott ligger heller inte långt från campingen. Närheten till Mälaren strandlinje bjuder på svalkande bad och en vattenrutschbana. Ett vackert naturreservat omgärdar campingen, som är delvis kuperad och vid vattnet kan man hyra roddbåtar, kajaker och kanoter, men även vattenscootrar. Vid receptionen finns det kiosk, café och livs, och det färska brödet på morgonen är ju ett måste på campingsemestern. Vid strandkrogen serveras klassiska rätter som hamburgare och friterade räkor, men även förfriskningar för både stor och liten.

Campingen är omgiven av skog med motionsspår på ena sidan. Här finns 40 övernattningsstugor samt 100 campingplatser för husvagn, husbil och tält. Vissa har el och kabel-TV.