Baldersnäs Herrgård

Natursköna miljöer runt Baldersnäs herrgård

Baldersnäs herrgård, där vardagen är fylld med fantastiskt boende, lustfyllda smaker och storslagen natur! Denna charmiga och historiska herrgård låter dig njuta natur parat med lyxigt boende och avsmakningsmenyer.

En promenad vid Baldersnäs är både en kultur- och naturupplevelse. På stora delar av halvön kan man njuta av den anrika Engelska parken som växte fram under 1800-talets första hälft med sin långa historia som slingrar sig förbi Alfred Nobel och tillbaka ända till 1500-talet. På sin tid blev Baldersnäs internationellt omskrivet som ett av de förnämsta exemplen i Europa i sitt slag och var en av de första parkerna i Sverige som anlades i engelsk stil.

I klippan, som höjer sig på ena sidan av den gamla infarten, står en latinsk sentens:

“Hospes, peninsula haec cum amoena tibi curas omitte – Gästvän, halvön, som skönt mot dig ler, bjuder dig sorgerna glömma”

I omgivningarna finns stora möjligheter att njutvandra. Strandpromenaden löper längs halvöns strand och är 5 kilometer som tar dig till Världens ände och tillbaka.

För den som vill finns olika typer av aktiviteter så som vandring, cykling, paddla kajak, med eller utan guide, eller boka till en tur på Dalslands kanal. Kombinera med övernattning i herrgården eller i någon av flyglarna med utsikt över Laxsjön.

På kvällen står maten och gott vin i fokus. Det är White Guide-rekommenderade Öjentorps kök som serverar middagen med fokus på råvaror utifrån säsong och lokala produkter och inte minst från herrgårdens egen köksträdgård.


Faciliteter:

Restaurang