Virum Älgpark

Möt skogens konung på Virum Älgpark

Ta möjligheten till en unik upplevelse i Vimmerbys sagolika natur och få närkontakt med skogens konung.

Det typiska småländska landskapet med omväxlande natur, rik på skog, sjöar och ängar är en upplevelse i sig. Lägg till mötet med åtta älgar som vänligt söker kontakt för att bli klappade och matade, samtidigt som de något skyggare dovhjortarna betar en bit bort, och du har en upplevelse du sent kommer glömma.

Ett äventyr för alla

Tryggt sittande i vagnar med plats för cirka 16 person i vardera, är älgsafarin en behaglig upplevelse oavsett väder. Vagnarnas tak skyddar mot regn medan de delvis öppna sidorna skapar en intim kontakt med älgarna som älskar besök. Vagnarnas utformning gör det dessutom möjligt för alla att vara en del av äventyret, rullstolar går på och små barn sitter bekvämt i famnen.

I väntan på safarin finns det gott om annat att sysselsätta sig med. Ta en vända i det mindre hägnet och träffa gårdens grisar, getter och belgiska jättekaniner, eller låt barnen få utlopp för energi i lekparken. Med gungställning, klätterställning och en ”inte nudda marken”-bana går tiden fort.

I Älglogen finns det både café och älgshop. Njut av fika på den inredda logen eller ute med utsikt över en del av hägnet och dammarna. Genom att avsluta med ett besök i älgshopen får du chansen att fånga minnena från besöket med din alldeles egna älgsouvenir.

Öppettider
Sällskap och grupper tas emot efter bokning året runt. I övrigt följande tider:
6–7 april
12 april
7 maj
21 maj
28 maj
4 juni
18 juni
22 juni- 27 augusti


Aktiviteter:

Gruppaktiviteter