Ljusets barn

Ljusets barn en annorlunda butik

I Weda Köpcentrum i Södertälje ligger en lite annorlunda affär. Den är som så många andra affärer full av vackra föremål och presentartiklar, men den skiljer sig markant på en punkt. 

Bakom affären står Hilma Issa som har en spännande historia att berätta. Allt började 2015 när hon blev jourfamilj åt två kristna barn som var tre och fem år gamla. Som en del av deras kristna uppfostran blev det mycket aktiviteter och Hilma letade även efter lämpliga bibelböcker och böcker om Jesus. Till sist hittade hon ett förlag som hade bra och lärorik litteratur för barn.  Ungefär samtidigt fick hon kontakt med en präst i Syrien och de pengar som kom in på bokförsäljningen skickades med hans hjälp direkt dit till behövande barn.

Rosenkrans med namn ett minne

Hilmas kreativitet verkar inte ha några gränser och hon säger själv att hon har Jesus som partner.  Utbudet i butik har gradvis utökats från böcker till rosenkransar, accessoarer, tryck på kläder, gåvoföremål och egenstöpta ljus.  Majoriteten av sakerna som säljs har Hilma tillverkat själv, men där finns även föremål som man kan personifiera för olika tillfällen och högtider, bland annat en bibel för barn från tio år och uppåt som har silver- och guldfärgade pärmar där ett jesushuvud och ett namn kan graveras. Den finns även med pärmar av plexiglas. Butiken är mer än en vanlig butik. Här finns även en liten fikahörna där kunderna kan slå sig ner.


Kontaktinformationinfo@ljusetsbarn.nu