M/S Flora

Kryssa i Skärgården med M/S Flora

Kulturmärkta M/S Flora är en före detta ångslup som byggdes i Kristinehamn åt Smedsuddens Ångbåtsaktiebolag 1897. Cafeteria finns på båten och kapten Kåre Eksell guidar under turens gång. Turer utgår från Nynäshamns fiskehamn med resmål som Trosa, Tullgarn, Dalarö Skans, Kymendö eller efter egna önskemål vid charter.

M/S Flora med plats för 48 passagerare tar dig med på en trevlig tur i Nynäshamns vackra skärgård. Du kan kryssa med M/S Flora till Trosa för en härlig dagsutflykt med tre timmars besök i Trosa stad. Njut sedan av en härlig återfärd till Stockholm.

Charter

Privatpersoner, föreningar och företag har möjlighet att hyra M/S Flora för olika arrangemang. M/S Flora samarbetar med Nynäs Rökeri som erbjuder läckra bufféer. Det går även att boka M/S Flora och ta med egen mat och dryck. Lämpligt antal sittplatser för matgäster är ca 35 personer.

Historia

Flora är en före detta ångslup som byggdes i Kristinehamn år 1897 som Sexan för Nya Ångslupsbolaget. Stockholms äldsta ångslupsrederi. Taket på M/S Flora var ursprungligen ett canvastak som hölls upp av stolpar utefter sidorna. Passagerarna satt på bänkar, tätt utplacerade under taket. Än idag finns några av passagerarnas bänkar kvar i fartyget från den tiden. Efter många år som passagerarbåt på diverse trader i Stockholm, främst på linjen till Lidingö, byggdes hon om på Djurgårdsvarvet 1952-53. FLORA blev K-märkt 2013