Johan Thunberg

Konstnär Johan Thunberg fångar naturens ljus

Johan Thunbergs naturmåleri lyser av naturens hemlighetsfulla sken. Han är uppvuxen i skogen och lever idag på sitt måleri. Med sina verk vill han mana till lugn och eftertanke. Johan är verksam i sin ateljé på Laxön i Älvkarleby vilken också är öppen för allmänheten på helgerna. Här hålls även med jämna mellanrum kurser i akryl och akvarell.

Den starka kärleken till naturen avspeglas i Johan Thunbergs målningar. Sedan fyra års ålder har han tecknat och målat. Efter att sedan ha jobbat som lärare i bild och konst i många år bestämde han sig för att ägna sig helhjärtat åt sitt eget måleri. Utställningarna sålde ofta slut och han förstod att det här var någonting som gick att satsa på.

Johan Thunberg har studerat naturen hela livet och ofta fotar han ute i skog och mark för att minnas bilden. Genom sina målningar vill han mana till eftertanke och väcka tanken om att vi ska vara rädda om naturen. Under åren har det blivit många utställningar både i Sverige och utomlands, bland annat i USA där Johan Thunberg blev inbjuden till Svensk-amerikanska Institutet i Minneapolis. Det brukar ta två till tre år att förbereda en utställning, så det blir mycket jobb. Tre målningar sitter permanent på tre olika museer i USA. Thunberg har även målningar i rådhus, kulturhus, bibliotek och ambassader, samt i amerikanska presidentens sammanträdesrum på Rock Island. Johan har öppet hus på helger och tar gärna emot besök i sin ateljé.

Öppettider: Lördagar 12.00-15.00 och söndagar 11.00-17.00 (höst och vinter)

  • ATELJE
  • UTSTÄLLNING
  • KONSTBUTIK
  • KURSVERKSAMHET

Relaterade artiklar