Himlabadet

Härliga plask och glada stänk på Sveriges bästa äventyrsbad

Himlabadet i Sundsvall utsågs till Sveriges bästa Äventyrsbad 2020 av sajten barnsemester.se, och det är lätt att förstå varför. Här finns verkligen något för alla. Hela familjen från gammal till ung kan i olika avdelningar få sitt lystmäte. Relaxavdelning, motionssim och träning för vuxna, och hejdlöst roliga vattenrutschbanor och andra blöta lekaktiviteter för hela familjen.

På Himlabadet finns tre fantastiska vattenrutschbanor. En hiss i anslutning till tornet gör rutschbanorna tillgänglig för alla. För de allra minsta finns det även två rutschbanor i småbarnsområdet. De små får träffa Uttern och Utterns vänner i barnpoolområdet, kotten, laxen, grodan, lövet, trollsländan och regnbågen. I Himlabadets cirkelformade pool med sitt vattendjup på 120 cm kan man simma med eller mot strömmen, bestiga klätterväggen sedan testa vattenpisten, en brant lutande bana med vatten sprutande mot mitten. Det är varmt och skönt i vattnet.

Europas första surfstream

I Black Hole åker du i totalt mörker förutom häftiga ljuseffekter som åkaren ska försöka träffa med handen under åkturen. Det gäller att samla poäng genom att träffa så många som möjligt. Även tidtagning samt ljus- och ljudeffekter för blixtar och åskdunder. Himlabadet har också Europas första Surfstream, en flodvåg som ger känslan av att surfa som på riktiga vågor. Den är flexibel och flera personer kan surfa samtidigt.

I relaxavdelningen finns bastubad av olika slag, varmpool, kallpool och upplevelseduschar. Restaurangen serverar allt från goda luncher till à la carte på kvällstid.


Faciliteter:

Bastu

Restaurang