Stocklycke Vandrarhem

Här har du Sveriges äldsta vandrarhem

Gömt bland stora lövträd och omringat av skog och sjö hittar du mysiga Stocklycke Vandrarhem. Här lägger sig den fantastiska naturen och det stilla lugnet som ett varmt täcke över allt som heter stress, press och måsten.

Det lilla vandrarhemmet på Omberg i Ödeshög, strax intill Vättern, är en sägonomspunnen plats full av historia och historier från förr. Omkring ligger Sveriges artrikaste bokskog som lockar till allt ifrån fågelskådning till vandring, fiske och cykling, medan de historiska spåren lockar med fornborgar, klosterruiner och världens längsta runskift. Det här är en plats där det finns rum för mycket oavsett om man vill vara aktiv eller söker lugn och ro.

I fastigheten som delvis byggdes redan 1825 har det bedrivits vandrarhemsverksamhet i över 100 år, vilket gör Stocklycke vandrarhem till landets äldsta. Förutom naturen runt omkring erbjuder även vandrarhemmet mycket att göra. Här finns café, yoga, behandlingar, rejäl frukost och möjlighet att förbeställa lunch och middag. För större grupper finns lokaler för fester och evenemang.


Relaterade artiklar