DellenMejeriet

Hälsinglands eget mejeri

Hälsingland erbjuder mer än blånande berg och trevligt fölk! DellenMejeriet är Hälsinglands eget mejeri där alla produkter tillverkas av färsk mjölk från närliggande gårdar. I sortimentet hittar du inte bara mjölk, fil, yoghurt och grädde utan även goda grillostar och mozzarellor – alla med den där extra goda smaken av Hälsingland. Tillsammans med bygdens mjölkbönder arbetar man för en levande landsbygd och öppna landskap.

DellenMejeriet startade sin produktion 2017 med visionen om ett lokalt mjölkmejeri med nära anknytning till mjölkbönderna, för att främja en levande landsbygd som bevarar den biologiska mångfalden. Idag är man ett av de största mejerierna i trakten som utöver att tillverka mjölkprodukter även hämtar mjölk från sju producenter i Hälsingland. Företaget har för sina insatser blivit utnämnda till årets företagare i Gävelborg samt Hudiksvalls kommun.

Som en del i det starka miljötänket blev DellenMejeriet även först i världen med att använda miljömärkningen Svanen på ett komplett produktsortiment, genom att leverera samtliga av sina mejeriförpackningar i Tetrapex från TetraPak.

DellenMejeriets produkter finns att köpa i hela Hälsingland


Relaterade artiklar