Gösta Hannells Fisksalteri

Gösta Hannells Fisksalteri

Sedan 1940 har Gösta Hannells Fisksalteri skapat en delikatess som på riktigt etablerat sig i det svenska kulturarvet – surströmmingen. Under de inledande åren rådda ingen brist på fisk, utan plåtburkar för förvaring. Genom att ta produktionen i egna händer lyckades Gösta Hannells förfina både fisk och burk, något som idag satt lilla Skagshamn på världskartan.

Med fingertoppskänsla och noggrannhet lever ett kulturarv vidare med Sveriges ledande surströmmingsvarumärke. Tack vare prima surströmming, smart marknadsföring och en iögonfallande förpackning har Röda Ulven kommit att bli synonym med surströmming runt om i Sverige. I Gösta Hannells utbud hittar vi dessutom Leif Mannerströms Surströmming, som visat sig vara ett mycket lyckat samarbete med den legendariske stjärnkocken.

Direkt från egen kaj tas strömmingen emot och bärs varsamt till salteriet. Här krävs både rätt kunskap och omsorg för att fisken ska komma till sin rätt. Gösta Hannells skapar en surströmming av högsta kvalité och salteriets kvalitetsansvariga smakar av alla tunnor innan de godkänns för produktion. Med kunskap som förts över generationer står idag ett gäng unga entusiaster redo att föra klassikern vidare in i framtiden.