Angoragarnet

Garn och design för stickning

AngoraGarnet är ett litet företag som drivs från gården Rörmyr en mil söder om Strömstad i Norra Bohuslän. Bland alla djuren på gården är angorakaninerna de viktigaste för verksamheten. Av kaninernas underbara mjuka och lätta ull spinns det härligaste garnet som tänkas kan. Angoraull har fantastiska egenskaper. Förutom sin värmeisolerande förmåga och styrka kan angoraullen jämfört med fårull uppta många gånger mer vatten utan att kännas våt p g a angoraullens finfibriga struktur.

Gården driver också e-butik samt butiken Skattkistan i Strömstad där du hittar mjuka garner i både eget handklippt och handfärgade angoragarn och i lammullsgarn av god kvalitet. Färgvalen kommer i kaninernas mjuka naturliga färger, här finns även färgade garner i starkare färgtoner, några infärgade på spinneriet andra handfärgade av Pernille.

AngoraGarnet har också stickade modeller av det historiska Bohus Stickning och Pernilles egen design “Silfverberg Stickdesign”. Här saluförs också stickpaket till modellerna med garn och noggrann stickbeskrivning samt annat inspirerande. Håll utkik efter events på hemsidan för info om stick-caféer med mera. Vid enstaka tillfällen tas besök emot under namnet “Öppet hus i kaninstallet”.

AngoraGarnet är måna om att angorakaninerna har det bra och man strävar efter omsorg, ärlighet och kvalitet i alla steg av garnproduktionen: Dessutom garanteras att lammullen i garnet är mulesingfri.