Aktivt Uteliv Björnögården

Upplev aktiviteter året om på äventyrsön i Västerås

Aktivt Uteliv är det ultimata friluftscentret beläget på den natursköna ön Björnö i utkanten av Västerås. Här kan du uppleva ett brett utbud av utomhusnöjen och aktiviteter för alla åldrar och nivåer.

Aktivt Uteliv erbjuder ett brett utbud av aktiviteter året runt. Som besökare kan du bland annat uppleva spänningen i höghöjdsbanan, glida genom vattnet på en sup-bräda, paddla genom solnedgången med en kajak eller utforska stigarna på en mountainbike. Vintertid kan du glida fram på långfärdsskridskor på plogade skridskobanor på Mälaren eller åka längdskidor i nydragna spår.

Aktivt Uteliv erbjuder även guidade turer och grundkurser i allt från mountainbike till skridskoåkning, vilket ger besökaren både kunskap och självförtroende att fullt ut kunna glädjas av de spännande utomhusaktiviteterna.

Bekvämt boende
När äventyret är över för dagen, kan du njuta av en avkopplande paus i den vedeldade bastun, eller hyra den mysiga grillkåtan för en varm och trevlig kväll. För dem som vill stanna längre erbjuds dessutom bekväma boendealternativ i den naturnära stugbyn.

På anläggningen finns även Wåffelbaren som utöver sina populära våfflor serverar fikabröd, glass och lunchmat. Cafét är ett populärt utflyktsmål som har öppet året runt.

Ett stenkast från stan
Friluftscentret ligger bara några minuters resa från Västerås stad, vilket gör det till det perfekta stället för dagsturer, helgresor och företagsevent. Aktivt Utelivs team är också tillgängligt för att skräddarsy upplevelser och arrangemang för att möta dina specifika behov.

Besök Aktivt Uteliv Västerås för mer information och för att planera ditt nästa utomhusäventyr!

Aktiviteter:
Höghöjdsbana
Kajak & SUP
Mountainbike
Långfärdsskridskor
Längdskidor

Faciliteter:
Stugby
Bastu
Café
Cykeltvätt
Skidverkstad


Relaterade artiklar