Munktellmuseet

Fascinerande svensk industrihistoria

Munktellmuseet ligger i Munktellstaden i Eskilstuna, ett historiskt industrikvarter som rustats upp och nu rymmer allt från kultur och idrott, till musikscener, restauranger och kaféer. Museet öppnades 1991 av Bengt Ohlin, före detta informationschef, samt Jarl Hellicius, före detta personalchef och från början var ytan 1 700 m².

Idag består samlingarna av cirka 200 föremål varav ett 90-tal finns att beskåda på museets utställningsytor, som idag omfattar cirka 3 000 m². En stor del av veteranmaskinerna fanns i företagets ägo redan före museets tillkomst och genom samlingarna får besökaren uppleva nästan 200 år av svensk industrihistoria. Lokalerna som museet besitter var tidigare utrymme för motorprovning, konstruktion samt maskinbearbetning.

Evenemang för upp till 500 personer

Museet har utöver utställningshallarna en reparationsverkstad samt ett auditorium med plats för 100 personer. Museets unika och annorlunda lokaler bokas ofta för olika typer av evenemang – här finns möjlighet att arrangera allt från konferenser till finare middagar, fester och olika företagsaktiviteter i lokalerna, varav den största har kapacitet för cirka 500 middagsgäster.

Munktellmuseets restauratörer Carina och Johan Lewin driver restaurang P2 och står för all förtäring utifrån gästernas önskemål.

Munktellmuseet är också ett populärt besöksmål för barnfamiljer där barn får klättra, provsitta och prova simulator för både grävmaskin och lastare.

Öppettider:
Måndag – Fredag: 10:00 – 16:00
Lördag: 11:00 – 16:00
Söndag: stängt