Evas Kroppkakor

Evas Kroppkakor är Öländskt mathantverk när det är som bäst

Norr om Borgholm, strax efter Köpingsvik, hittar man Evas Kroppkakor. Här lagas och serveras traditionella öländska delikatesser efter gammalt recept. All mat lagas från grunden, och kroppkakorna görs idag på samma sätt som de alltid gjorts på Öland.

Kroppkakorna görs av råriven och kokt potatis som blandas och handrullas ut. I mitten läggs traditionellt sett tärnat fläsk eller den fyllning man väljer. Sedan kokas läckerheterna tills de flyter upp till ytan för att därefter sjuda en bra stund. Alla kroppkakor är naturligt gluten- och laktosfria och görs med en alldeles egen allergenfri kryddblandning. Genom avtal med ICA, Hemköp och Coop i Stockholm, Småland, Skåne, Halland m.m. går det också att få en smak av Öland året runt även om du inte har vägarna förbi. Fråga gärna i din lokala butik efter Evas Kroppkakor, och har butiken dem inte inne så kan du be butiken ta hem det till sitt sortiment.

I restaurangen med fullständiga rättigheter serveras även andra rätter än kroppkakor, t.ex. fish & chips, kall laxtallrik och hamburgertallrik med gourmetnötburgare. Gruppbokningar möjliga med fest för vänner, släktingar eller arbetskamrater. Kontakta oss för pris- och menyförslag.