Miniature Kingdom

Ett Sverige i miniatyr!

Miniature Kingdom är ett projekt av gigantiska proportioner. Upplevelselandet är beläget på bottenvåningen i en gammal fabrik i Kungsör. Här kan hänförda besökare se en av Sveriges största modelljärnvägar löpa över en miniatyrkopia av det svenska landskapet med många välkända och älskade landmärken.

Det är en resa besökaren gör genom svenska landmärken, historia och kultur. Se modellerna i skala 1:87 med inspiration från olika delar av Sverige! Miniature Kingdom är ca 200m2 stor och innehåller mycket detaljer från Lapporten i norr ner till Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Örebro och Stockholm. Tåg, lastbilar och bussar passerar på färden modeller av byggnader, invånare och lokalspecifika saker.

Testa knapptrycksfunktionerna och se vad som händer i miniatyrvärlden! Bygget fortgår alla dagar som det inte har öppet för publik, så det finns alltid något nytt att se och upptäcka. Det är i de små detaljerna som besökarna verkligen kan stanna till och fascineras. Dalhalla utanför Rättvik, den brinnande julbocken i Gävle som går igång med en timer, Globen, Stadshuset i Stockholm, Klosters kyrka i Eskilstuna, Spöken på Örebro Slott och inte minst alla kända karaktärer. Miniatyrer på kändisar som GW Persson, Jönssonligan, ABBA och Cornelis i Stockholm, fotbollsspelaren Kenneth Andersson och Miss Universum från Eskilstuna m.fl.

Inträde:
Barn under 6 år: Fri entré
Ungdom 6-15 år: 75 kr
Vuxen: 150 kr
Pensionär: 125 kr

Hitta hit: Åk mot Kungsör och skriv Kungsgatan 35 på GPS.
Avstånd (ca): Stockholm 1h20min, Västerås 40min, Örebro 40min, Eskilstuna15min. Gång 200 m från Kungsörs station


Relaterade artiklar