Hotingtravet

Ett paradis för travfantaster

Vackert beläget på en halvö omges två av Hotingtravets sidor av glittrande vatten. I Strömsunds kommun i Jämtland ligger den anrika banan som med sina möjligheter skapat ett riktigt sommarparadis för travfantasten.

Redan 1907 genomfördes de första ”kappkörningarna” i Hoting-Tåsjödalen. Efter första världskriget och framåt blev det istrav, och 1967 invigdes travbanan efter att Västra Ångermanlands Travsällskap bildades 1957.

Hotingtravet är unikt med endast en tävlingsvecka per år, som äger rum i juli månad. Banan fylls med liv och gemytlig stämning när travhästar, kuskar och publik strömmar in under veckan som fylls av tre tävlingsdagar för varmblod och kallblod. Även ponnyer äntrar banan med sina egna två tävlingsdagar. Men det är inte bara hästarna i fokus, utan veckan erbjuder en sann folkfest med dans, fester och middagar tillägnade hästägare, sponsorer och funktionärer.
2023 års travvecka avverkas 8 – 14 juli.

Miljön på banan är trivsam för både hästar och människor. För hästarna finns uppstallningsmöjligheter och ett hästbad med brygga där hästarna kan svalka sig och simma i sommarhettan. För de tvåbenta finns det gott och bekväma boenden – antingen på travets egen camping med servicehus eller Hotings hotell och Hotings camping. Och just trivsel står högst på föreningens agenda, som drivs ideellt av hjärtan som klappar för travet.


Relaterade artiklar