Västerviks Museum

Djupdyk i historia!

Nyfiken på kungar, skeppsvrak, slag och sjöfart? Hos Västerviks Museum kan du bokstavligen dyka ned i historien och utforska skeppsvrak från 1500-talet med VR och 3D- upplevelser. Välkommen till ett kungligt äventyr!

På vackra Kulbacken i centrala Västervik hittar du Västerviks Museum och den världsunika utställningen ”Vasakungarnas skepp”. Här får du följa med på en resa genom tid och rum och upptäcka historien bakom några av Vasakungarnas många skepp – som Elefanten, Kraveln och Mars. Hur byggde man dessa jättelika skepp och hur kan det ha varit ombord på ett fartyg mitt under brinnande strid långt ute på Östersjön? Detta och mycket mer berättas i den nya kungliga utställningen som fokuserar på 1500-talets marina historia och de stora fartygens första tid.

Utsikt, äventyr, historia och mat – på en och samma plats!

På Kulbacken finns något för alla! Utöver att hälsa på Vasakungarna i 1500-talet kan du botanisera bland unika böcker och föremål i museibutiken, avnjuta utsikten av det nutida Västervik från Unos torn, kika närmare på den Unesco-klassade klinktekniken i friluftsmuseets båtsamling och färdas tillbaka i tiden bland allmogebyggnader och härliga grönområden. Hungriga besökare kan njuta av en god bit mat hos restaurang Matkultur och kunskapstörstande naturälskare får lära sig mer om djur och natur hos naturum Västervik.

Varmt välkommen till en historisk upplevelse!


Relaterade artiklar