Ljungs Goa

Charmig gårdsbutik med café

Ljungs Goa är en charmig gårdsbutik på landet mellan Köping och Kungsör. Grundaren Caroline Ljung är utbildad pralinör och brinner för närodlat och chokladhantverk. Här kan man fika framför brasan på vintern och utomhus på sommaren.

I butiken hittar du förutom chokladpraliner kött ifrån lokala bönder, säsongens grönsaker, oljor och vinäger, kaffe och te samt marmelader och annat gott. Här säljs även keramik, smycken, tvål, ljus, korgar, tavlor, lammskinn, stickat från lokala producenter. Du kan också hitta hantverk och presenter och njuta av lokal konst på väggarna.

Gå en pralinkurs!

Pralinerna tillverkas för hand av kvalitetschoklad i chokladverkstaden på gården. Fyllningarna är gjorda av svenska ekologiska råvaror i den mån det går. Här tillverkas även praliner och bakverk på beställning, och Caroline håller även chokladkurser där hon lär ut chokladhantverkets hemligheter. Vid ett kurstillfälle får man prova på att göra egna praliner! Perfekt som present eller julklapp, eller för att göra något kul med kompisgänget eller arbetskamraterna.

I caféet är allting gårdsbakat och du kan även köpa med dig hem. Här bakas utifrån säsong och humör och på menyn står nästan alltid hallonpaj med vaniljsås, kärleksmums, silviakaka, chokladbollar, kladdkaka med tosca och grädde och självklart – praliner. På sommaren serveras räkmackor och laxtallrik. I eventkalendariet finner man intressanta utställningar med lokala konstnärer, konst- och hantverkssafari, matmarknader efter säsong mm.


Aktiviteter:

Gruppaktiviteter

Faciliteter:

Gratis parkering

Restaurang