Åbergs Museum

Åbergs Museum – Ett utflyktsmål för hela familjen

Åbergs museum är ett seriemuseum som ligger i Bålsta 45 km nordväst om Stockholm vid E18. Museet är inrymt i en ladugård från 1895 och har en lantlig känsla med vackert tegel och högt i tak. Konsthallen innehåller pop- och serieinfluerad konst av alla de stora konstnärerna som t ex Warhol, Lichtenstein och Oldenburg. Den fina samlingen av serieoriginal har teckningar av Carl Barks, Hal Foster, Burne Hogarth m fl. Museet rymmer också världens enda och minsta Stig-Helmermuseum med kläder och rekvisita från filmerna om den gänglige nörden Stig-Helmer.
Leksakssamlingen med Disney-föremål är en av världens främsta och innehåller leksaker från 1928–1940. I museet finns också en trevlig restaurang och en välfylld presentbutik. Trazankojan i tre våningar lockar alla stora och små barn. Där finns en hängbro, en rutschbanan, Hemliga Arnes Labb och Olyckans garage.

Lekfull lekpark
För lek ute finns lekparken ”Banankontakt” som ligger i anslutning till museet. Det är en unik park präglad av kreativitet och lekfullhet. Lekparken är skapad av Tor Svae som även ligger bakom bland andra Mulle Mecks lekpark och Anders Franzéns park.

Banan-tema
Parkens tema är bananer, inspirerat av Trazans och Banarnes värld. Här finns bland annat en 16 meter lång banan att klättra på, en bananrutschkana, studsmatta, banansandlåda, banangungor, vattenlek och möjlighet att köra Olyckans ambulans. Banankontakt är en plats för alla barn och vuxna som gillar att leka!


Aktiviteter:

Event

Gruppaktiviteter

Lekplats

Faciliteter:

Restaurang