Landsberga Gård

Närodlat på Landsberga Gårdsbutik och Café

I Landsberga Gårdsbutik kan du handla uppländska delikatesser, närproducerade kött-produkter, korvar, charkuterier, mejeriprodukter, ostar, marmelader, sylt med mera. Här finns också de egna varumärkena Närvärpta Gårdsägg från frigående utehönor och Närmalet Mjöl.

I Landsberga Gårdsbutik finns ett rikt utbud av den mat och dryck som uppländsk matkultur har att erbjuda. Belägen i Biskopskulla utanför Enköping har familjen Sandqvist brukat jorden sedan 1888. Här odlas spannmål och oljeväxter och i beteshagarna pickar och sprätter nöjda utehönor. De goda Närväpta Gårdsäggen säljs i hela Mälardalen. I Landsberga Gårdskvarn stenmaler man och packar Närmalet Mjöl av vete och råg från de egna spannmålsfälten. Gårdsbutiken med sitt café är ett populärt utflyktsmål och en knutpunkt för närproducerade livsmedel, presentartiklar och uppländsk matkultur.

Café med hembakat

I caféet erbjuds en läcker hembakad och närproducerad meny. Här finns kanelbullar, småkakor och gårdens pajer och mjuka kakor, bakade på Närmalet Mjöl och säsongens bär och frukt. Äggsmörgåsen, toppad med handskalade räkor och kaviargrädde har blivit en klassiker liksom ansjovissmörgåsen. Handla närproducerade matvaror och presenter i butiken och ta en fika i caféet. Under sommarhalvåret är sommarpaviljongen med glassbar och stor uteservering populär och i Sommarbutiken kan du hitta somriga varor för stuga, torp och trädgård. På vinterhalvåret öppnas det mysiga kvarnloftet upp till julmarknad. Vill man handla hemifrån i lugn och ro finns också en webbutik med möjlighet till hemleverans eller hämtning på gården. Boka in ett guidat gruppbesök med rundvandring, fika och shopping på Landsberga Gård. Landsberga tar emot företag, föreningar och andra grupper om 10 ­– 45 personer.

ÖPPETTIDER
Butik och Café
Öppet alla dagar 11-17.

Äggboden
Alla dagar 06.30—21.00

*GÅRDSBUTIK
*ÄGGBOD
*CAFÉ
*SOMMARBUTIK