Skidåkning

Upplev en garanterat vit jul i Branäs

I det idylliska vykortsvackra Branäs kan man fira jul i ett snötäckt landskap tillsammans med familj och goda vänner. Vad kan vara bättre än att spendera ledigheten på en plats där skidåkning och god mat finns precis utanför stugdörren? På självaste julafton blir det dessutom traditionsenlig julgransdans på snötorget. En nyhet inför årets skidsäsong 2022/-23 är också att hela området fått ett nytt utseende.

Branäs väljer att flytta släpliftarna i området Mattesdalen och bygga om för att öka möjligheterna för gästerna. Detta sker i samband med bygget av den nya sittliften till toppen, Toppexpressen.

– Slutresultatet blir fantastiskt. Att vi flyttar en lift kan låta som en liten detalj, men faktum är att det kommer att förändra upplevelsen helt och hållet, där skidåkningen blir roligare, åkytan större och möjligheterna fler. Du kommer, till skillnad från idag, att komma åt alla backar och attraktioner i Mattesdalen direkt vid liftens avstig, säger Mikael Forsell, platschef service i Branäs.

En bättre skidupplevelse

Förutom flytten av Mattesliftarna och ombyggnationen på skidtorget, tillkommer även en ny väg från toppen till Mattesdalen inför årets säsong. Den populära blå backen Långsvängen förlängs ytterligare och mynnar nu ut vid Mattesliftarnas avstig. Det finns dessutom planer på att bygga om parken. Satsningen som Branäs gjort inför säsongen är stor och de kommande åren väntar ytterligare spännande byggnationer där nya skidområden planeras. Redan med denna säsongs nyheter menar Mikael Forsell att Branäs kommer att få ett rejält lyft. Mikael framhäver Toppexpressen som en viktig och efterlängtad avlastning till Gondolen, men väljer även att lyfta fram hur skidåkningen blir ännu mer nivåanpassad – då de mer erfarna får mer utrymme i de svårare backarna, samtidigt som de som inte åkt lika mycket kan ta del av hela skidområdet på ett bättre sätt. – Genom att binda ihop våra tre stora områden tror jag att vi får en bättre spridning på gästerna och att fler kommer att utnyttja Mattesdalen. Vi gör det samtidigt enklare för gästerna att hitta vägar som passar deras nivå och erfarenhet, utan att riskera att hamna i partier som är för svåra. Vi pratar om små detaljer, men som gör väldigt mycket för helhetsupplevelsen.

www.branas.se

Källor: www.branas.se/press/ samt från www.branas.se/hogtider/jul/

Relaterade artiklar