Matmässa

Sthlm Food & Wine gästas av kända matprofiler

Sthlm Food & Wine är mötesplatsen för alla som älskar livets goda. Mässan kommer att bjuda på mat-och dryckesprovningar, tävlingar och smakprov. Dessutom kommer många stora matprofiler till mässan för att inspirera.

Sthlm Food & Wine är, tillsammans med Bak & Chokladfestivalen, den självklara mötesplatsen för alla som är intresserade av god mat och dryck. Hit kommer amatörer och experter för att testa nya rätter, lära sig om spännande drycker och få provsmaka det senaste. Filip Poon, som slog igenom i Sveriges mästerkock redan som 18-åring, är en av mässans matprofiler. Idag är han en av Sveriges största matinspiratörer med en stor följarskara på sociala medier. Filip kommer att laga nya rätter från hans senaste kokbok Asiatiska Favoriter. Filip kommer även lära besökarna hur man ångar hemma utan ånginsats.

– Jag ser givetvis fram emot att träffa alla härliga matälskare! För mig som står framför kameran och lagar mat i vanliga fall, så känns det så mycket mer äkta när man har livepublik, säger Filip Poon.

Filip är i gott sällskap, det kommer många kända matprofiler till mässan. På programmet finns bland annat Jessica Frej, Khadija Mohamud, Dennis Yen, Camilla Hamid, Zeina Mourtada med flera. Emma Brink Rask från Brinken bakar, är på plats på bakscenen varje dag under mässan.

– Jag ser fram emot att få möta alla härliga människor som jag annars bara pratar med digitalt och få dela vår gemensamma bakglädje. Under mässan kommer jag att dela med mig av massa tricks som jag har lärt mig om att baka tårtor och även prata om många fallgropar som finns och hur man undviker dem, säger Emma Brink Rask.

Sthlm Food & Wine arrangeras tillsammans med Bak & Chokladfestivalen den 11-13 november på Stockholmsmässan. Det är en mötesplats för alla som vill utforska nya smaker inom mat och dryck. På mässan finns det mat-och dryckesprovningar, smakprov, streetfood, inspirerande föreläsningar och tävlingar. I år dessutom ska finalerna av Årets konditor, Mack-SM, SM i Ekogröt och Pralin-SM avgöras på mässan. För mer information www.sthlmfoodandwine.se

källa

Relaterade artiklar