Äventyr för alla åldrar

Spöken och riddare på Kalmar slott

I Kalmar Slotts spännande höstprogram finns gott om kulturevenemang för såväl stora som små. Spökvandring, riddarguidning, bio, teater och säsongsevenemang fyller kalendern, och Barnens söndag samt ett späckat höstlovsprogram fullt av aktiviteter ger garanterad familjeunderhållning.

Den 2 november ges teaterföreställningen BANG – krig, kärlek och karriär, som handlar om Barbro ”Bang” Alving som var en ikon inom svensk journalistik. Medverkar gör Agneta Wallin.

– Det är väldigt roligt att både Anna Hylander och Fatima Bremmer har möjlighet att komma denna sista månad av utställningen, de som har varit med och tagit fram den och känner Ester Blenda Nordström bäst idag. Bang-föreställningen är en teaterpärla. Jag är glad över fortsatt samarbete med Kalmar Slott och tacksam för Statens Kulturråds stöd som möjliggör dessa tre arrangemang kopplade till Ester Blenda utställningen, säger kulturproducent Charlotte Aaby Hertzman.

Spökvandringar för stora och små

Den fjärde söndagen varje månad är det Barnens söndag som gör en välkommen comeback. Det blir spännande familjeguidningar med riddaren eller gycklaren i slottets salar. Under höstlovet vecka 44 blir det extra aktiviteter, som spökvandringar och sifferjakt. Vandringen ”Ur mörkrets skuggor” går i små grupper om endast 13 personer för att ge en nära upplevelse och är ingenting för den rädde. Berättelsen som besökarna får ta del av är verklighetsbaserad, och tagen ur händelser som sägs ha inträffat på Kalmar Slott.

– Det finns inget behov av att hitta på saker, det finns så mycket från förr att ta av. Självklart är det en historia vi berättar, men den blir så mycket rysligare av att det ligger en sanning bakom, säger skådespelare och guideansvarig Ulrika Einebrant.

I år kommer även spökvandringen för barn tillbaka, efter ett uppehåll i samband med pandemin. Vandringen ”Det finns inga spöken på Kalmar Slott” ges under höstlovet.

– Den baseras också på verkliga händelser från Kalmar Slott, men vi tar inte med de värsta berättelserna. Även om Ölands-Jödde var en hemsk man, fy vale! säger Ulrika Einebrant avslutningsvis.

https://kalmarslott.se/
https://kalmarslott.se/evenemangskalender/

Källa text: www.mynewsdesk.com/se/destinationkalmar/pressreleases/hoestens-program-paa-kalmar-slott-3204594

Kalmar slott
Relaterade artiklar