Vasamuseet

Spännande säsong på Vasamuseet

Vasamuseet bjuder på en fullspäckad programhöst med Afternoon tea, soppluncher, spännande föredrag och härliga matupplevelser i en stimulerande miljö.

– En nyhet för i år är programverksamhet på söndagarna i oktober och november, med specialvisningar i oktober och ett nytt tema varje söndag i november. Som vanligt uppmärksammar vi Gustav Adolf-dagen den 6 november. I år gör vi det tillsammans med måltidshistorikern Richard Tellström som berättar om matens idévärld på 1600-talet, säger Elin Petersson, programansvarig på Vasamuseet. Hon fortsätter:

– Det är underbart att programverksamheten är helt och hållet tillbaka efter två års pandemirestriktioner. Nu ser vi fram emot en härlig programhöst tillsammans med våra besökare!

Afternoon tea på Vasamuseet innehåller ett kulturhistoriskt föredrag och en härlig tallrik med godsaker till teet. I höst är temat för föredragen 1600-talets färger. Soppluncherna med föredrag sker på torsdagar och självklart serveras en traditionsenligs ärtsoppa. De populära hantverkskvällarna med Vasamuseets dräktforskare är tillbaka på onsdagskvällarna, med gott fika och inspiration från skeppet Vasa och 1600-talet.

www.vasamuseet.se/besok/hostens-program

Vasamuseet/SMTM
Relaterade artiklar