Sollentuna får sin första höghöjdsbana

Våren 2023 kommer du att kunna testa dina förmågor på högre höjder när Sollentunas första höghöjdsbana byggs intill Edsbergs sportfält.

Det blev klart när Sollentunas kommunstyrelse godkände ett arrendeavtal med Upzone Äventyrsparker AB som ska bygga och driva banan intill Edsbergs sportfält. Företaget driver idag 11 stycken höghöjdsbanor i landet varav anläggningen i Sollentuna blir den första i Stockholmsområdet. Aktiviteten består utav plattformar och hinder uppe i träden som utformar en bana som man skall ta sig runt på genom att klättra, balansera och svinga sig fram.

Vi ser fram emot vår första etablering i stockholmsområdet och är glada att vi får möjlighet att driva vår verksamhet på plats där aktivitet och friluftsliv har hög prioritet. Vår ambition är att vi ska kunna bidra till att locka ännu fler natur och friluftsområdena kring Edsberg och Väsjön i Sollentuna, säger Tamara Olofsson, som är VD för Upzone i ett pressmeddelande.

Anläggningen kommer att omfatta cirka 9000kvm och bestå utav två introduktionsbanor, fyra vanliga banor, kiosk, personalstuga, förråd samt flyttbara toaletter. Målgruppen är familjer, skolklasser och andra grupper.

Mer information om höghöjdsbanan i Sollentuna publiceras inom kort på upzone.se och sollentuna.se

lla

Relaterade artiklar