Välkomna julen

Save the date – 12 november invigs Stockholmsjul

På lördag den 12 november kl.15.00 invigs Stockholmsjul i Kungsträdgården. En årlig och uppskattad tradition där många samlas för att välkomna julen till Stockholm City.

För första gången sedan 2019 välkomnas åter julen med live-invigning på stora scenen i Kungsträdgården. Det blir invigningstal och härlig julmusik som sätter stämningen. Programmet börjar kl.15.00 och vid kl.15.30 tänds julbelysningen samtidigt på över 40 centrala gator och torg i Stockholm.

Stockholmsjul

Stockholmsjul är ett samverkansprojekt mellan City i Samverkan, Stockholms stad och fastighetsägarna som startades 2011 för att utveckla julbelysningen i Stockholm City. I vintermörkret har julbelysningen en viktig funktion för att skapa trivsel, trygghet och en kommersiell dragningskraft för verksamheter i Stockholms stadskärna. Idag är det ett av Europas mest sammanhållna julbelysningsprojekt med över 40 dekorerade gator och torg. Tack vare gemensamma satsningar skapar vi en modern jul med tradition och bygger tillsammans Stockholm som juldestination ännu starkare.

Årets julbelysning är tänd från 12 november fram till tjugondag Knut. Med hänsyn till rådande omständigheter kommer julbelysningen begränsas något genom att vara släckt nattetid vardagar vilket ger en 30-procentig energibesparing. Julbelysningen är mycket viktig för besökarnas trivsel och trygghetsupplevelse i Stockholm City.

Precis som tidigare år finns en karta över gator och torg med julbelysning och dekorationer. Kartan är för de som vill uppleva och njuta av Stockholmsjul och finns att hämta på en rad olika platser i Stockholm City samt på hemsidan stockholmsjul.se.

Hemsidan stockholmsjul.se uppdateras löpande med info om invigningen och juliga aktiviteter.

Mikael Sjöberg

Källa

Relaterade artiklar