Ny multisportutmaning i fjällmiljö


Ramundberget lanserar Ramisklassikern – en ny multisportutmaning med fyra olika grenar som genomförs individuellt under 12 månader i närområdet.

Som ett initiativ till att bidra till bättre hälsa och välmående lanseras nu Ramundberget tillsammans med Anders Södergren en lokal tolkning på ett välkänt upplägg. Momenten består utav längskidor, toppturande, mountainbike och trailrunning som genomförs individuellt inom ett års tid.  Med andra ord är det naturen, vädret och din egen lust som styr starttid och upplägg.

Vi hoppas att denna utmaning fungerar som motivation till att komma i gång med vardagsträningen, att man blir sugen på att testa nya sporter och att det får dig att tänja på dina gränser. Den ger dig dessutom tillfälle till att få uppleva den fantastiska och storslagna naturen vi har här uppe hos oss i Ramundberget under såväl vinter som sommar, säger Martin Letzter, VD Ramundberget i ett pressmeddelande.

Utmaningen passar såväl elit som motionärer, och både utrustning, guider och privatlektioner till samtliga aktiviteter finns tillgängligt att boka för den som behöver.

Topptursutmaning

Södergren ser fram emot toppturen
Anders Södergren, en av landets mest meriterade och folkkära idrottare, har tagit sig an utmaningen och deltar i Ramisklassikern i år.

– Detta ska bli en kul utmaning som jag hoppas kunna genomföra med familjen. Vi har en stuga i dalgången Ramundberget/Bruksvallarna så jag har varit där mycket och känner väl till dess omgivningar. Älskar kombinationen att kunna starta dagen med slalom och fortsätta eftermiddagen med längd. Så det känns som man nu ”tävlar” på hemmaplan. Men här är ju inte det viktigaste att komma först eller att tävla mot andra, utan att man utmanar sig själv och det tycker jag är en bra filosofi, säger Anders Södergren.

– Ska bli särskilt spännande att topptura. Favoriten är att ta sig upp på fjället. Man kommer åt åk som man inte kommer åt med lift, hittar orörd snö och får samtidigt uppleva stillhet och frihet, svett och äventyr. Även cykel- och löpmomentet blir roligt då detta är sporter som jag ägnar mig alltmer åt under sommarhalvåret, fortsätter Anders Södergren.

Anders Södergren

Ramisklassikerns grenar:

Längdutmaning: Samla ihop 41 km längdskidåkning på ett dygn, välj mellan klassisk stil eller fristil. Rekommenderad tur utgår från Ramundberget via Klinken runt, 4Motion-spåret till Bruksvallarna, fortsätt med 13 km-slingan, för att sedan vända tillbaka till Ramundberget via 4Motion.

Topptursutmaning: Bestig minst 400 höjdmeter på en dag. Klistra på stighudarna, spänn pjäxorna lagom hårt och packa med lavinutrustningen. Rekommenderad tur till Ösjökläppen där start sker vid Fjällgårdsbanans topp. Gå mot Lilla Ramundberget och styr sedan mot Ösjökläppen. Vid åkning ner från Ösjökläppen, åk förslagsvis i S/SO riktning för lämpligast väg. Sträckan är totalt ca 8 km och ca 400 hm.

Cykelutmaning: Cykla ca 15 km och ta 400 hm. Börja med att cykla uppför Ramundberget till toppen av Fjällgårdsbanan och tillbaka ner för att sedan köra Klinkenrundan ett varv.

Trailrunningutmaning: Spring eller vandra 11 km i fjällterräng genom att följa Gruvturen, ut över Gruvvålen och tillbaka via Sveån (guldtur 154 och 153).

Läs mer
Källa

Relaterade artiklar