Djur & natur

Ny hotad art flyttar in på Furuvik – Gyllene takin

Nu har en ny art flyttat in i Furuviksparken – Gyllene takin. Arten ingår i ett internationellt bevarandeprogram då de är hotade i det vilda på grund av illegal jakt och skogsskövling.

– Djurparkernas uppdrag har förändrats över tid och har aldrig varit så viktigt som idag. Mot bakgrund av att den biologiska mångfalden är extremt hotad har bevarandearbetet blivit alltmer akut. Vi vill, och ska, göra allt vi kan för att hjälpa till i det arbetet, säger Sandra Wilke, vd på Furuvik.

Gyllene takin har horn som en gnu, nos som en älg och rygg som en bison, men trots sitt utseende är de närmst besläktade med får och getter. De två gyllene takinerna, som nu flyttat in på Furuvik, kommer närmast från djurparker i Polen och i Belgien.

– Det känns spännande att en ny art flyttar in på Furuvik och jag är stolt över att vi har möjlighet att hjälpa ytterligare en hotad art. Gyllene takin deltar i ett internationellt bevarandeprogram för att rädda arten i det vilda där vi samarbetar med europeiska djurparksföreningen (EAZA), säger Natalie Magnusson, chef för djurverksamheten på Furuvik.

– Gyllene takinerna har flyttat in tillsammans med besoarantiloperna i det nybyggda hägnet bredvid våra kameler. Nu fortsätter arbetet med att lära känna individerna och de oss, avslutar Natalie Magnusson.

www.furuvik.se

mynewsdesk.com/se/furuvik/pressreleases/ny-hotad-art-flyttar-in-paa-furuvik-gyllene-takin-3212202

Relaterade artiklar