Aktivitetspark

Ny aktivitetspark i Hyllie

Den nya aktivitetsparken i Hyllie har äntligen öppnat. Här är det fokus på aktiviteter och parken rymmer bland annat Malmö stads första parkouranläggning för utomhusbruk. Parken som är en del av Kroksbäcksparken ligger precis bakom Hylliebadet. Här finns sedan tidigare en populär Skatebowl som nu fått förstärkt belysning.

Parken bjuder på en mix av aktiviteter för Malmöbor i alla åldrar. Här finns många små rumsbildningar med olika väggar och golv som bidrar till variation inom området. Målet är att här ska finnas möjlighet till trygg rörelse, lek och vardagsmotion för unga och gamla, säger Charlotte Wingårdh som är projektledare på Malmö stad.

Det finns också ett nytt gångstråk i området som kantas av granitmurar och ansluter till två mindre entrétorg. Utöver parkouranläggningen bjuder parken även på streetbasket, pingisbord, picknickbord, en torgyta samt en djungellek.

Det kommer att vara ett grönt område och befintlig träd- och buskageplantering har kompletterats med nya perenn-, busk-, samt trädplanteringar. Vi hoppas att denna park ska bli ett roligt tillskott i området och bidra till att knyta samman Hyllie, Holma och Kroksbäck ännu mer, säger Charlotte Wingårdh.

malmo.se/Fot/Roller/Press.html#/pressreleases/vaelkommen-paa-invigning-av-ny-aktivitetspark-i-hyllie-3214412

Relaterade artiklar