Liseberg storsatsar på julen

Den 19:e november börjar Jul på Liseberg. I år med den största satsningen någonsin när nöjesparken slår upp portarna till den nya Tomtebyn.

– Vi har haft Jul på Liseberg sedan 2000 och ett besök hos oss har blivit jultradition för många. Det känns därför väldigt kul att erbjuda en helt ny upplevelse, som dessutom är vår största nyhetssatsning under julen någonsin, säger Andreas Andersen, VD på Liseberg i en pressrelease.

Besökarna kliver in i Tomtens värld, men det är nissarna som står i fokus.

– Nissarna är busiga, finurliga men framför allt väldigt snälla och längtar efter att få visa upp sin by för våra besökare, säger Marie Toftberger Granbom, projektledare på Säsonger och Events på Liseberg.

Mer om nya Tomtebyn:
Gå på Nisseäventyr, besök en nisseskola, skriv önskelistor och träffa Tomtefar och alla hans nissar. Det blir även scenuppträdanden samt möjlighet att köpa fika och grilla korv med bröd över öppen eld.

Nissestugan:
Var med om en magisk nisseskola – långt från allt du någonsin trott att en skola lär ut. Och är du dessutom sugen på att skriva eller rita din önskelista, äta julig gofika eller vara med på Tomtefars sagostund är det hit du vill gå!

Nisseäventyret:
Med hjälp av karta och inte kompass utan klistermärken, hittar du vägen runt om i Tomtebyn. Och i slutet väntar både nisseträff och nisseklapp. Kom och var med, du också!

Stora torget:
På torget vid Balder finns det massor att upptäcka. Fika på mysiga café Lussekatten, dansa runt den stora granen och håll ögonen öppna vid den stora Adventskalendern– scenen där nästan vad som helst kan hända.

Julsäsongen öppnar den 19november och håller öppet fram till och med den 30 december. Öppettider och tillgängliga biljetter finns på liseberg.se

Bild: Liseberg

Källa

Relaterade artiklar