Beltlamp

Lägre ljus blev förhöjd kvalitet

Under årets mörka period är det viktigt att se och synas. Rolf Myrland är en norsk optiker som blev uppfinnare i och med framtagandet av Hikebeam – ljuskällan i midjehöjd som överträffar pannlampan på de flesta punkter.  

Det var när Rolf Myrland själv var ute på kvällspromenad som idén slog honom. Han behövde ett alternativ till den obekväma pannlampan och obehändiga ficklampan.  

– En pannlampa sitter ofta dåligt på huvudet och lyser inte upp optimalt i och med att den är så pass långt ovan marken. En ficklampa är inte bättre eftersom man gärna vill ha händerna fria när man till exempel joggar eller går ut med sin hund. Då tog jag fram ett enkelt sätt att fästa lampan direkt på bältet, berättar Rolf.  

ETT LYFT AV ATT SÄNKA 
Som optiker är Rolf professionellt insatt i frågor om synen och rätt ljusförhållanden för ögat. Därför märkte han snabbt vilket upplyft det innebar att placera den mobila ljuskällan lite längre ner på kroppen.  

– Dels lyser Hikebeam bättre runt fötterna där pannlampan inte når, dels skapar den en 3D-effekt mot objekten framför och runtom. Att se hur terrängen är utformad gör det enklare att ta sig fram, dessutom slipper man nästan all störning av dimma, dis, nederbörd eller utandningsluft, förklarar Rolf.  

SMART FÖR OMGIVNINGEN 
Fördelarna är många för en själv, men även för ens omgivning.  

Lampan har en liten skärm som hindrar att man bländar folk man är sammans med, eller möter på, och samtidigt ger den reflektion nedåt och ger ökad effekt och ljus runt fötterna, åt sidorna och samtidigt långt framåt. Med andra ord lyser Hikebeam upp ett stort område utan att vara ett störande moment.  

– Ansluter man dessutom den medföljande powerbanken har man ström i lampan under lång tid, vilket är ultimat under längre turer.  

UPPLYSNING UTAN OBEHAG 
Fördelarna är uppenbarligen många med en Hikebeam, men hur används den på rätt sätt?  

– Den kan fästas direkt på bältesspännet på ett bälte, en ryggsäcksrem eller liknande. Det är enkelt att justera ljusstrålen uppåt eller nedåt efter terräng och önskemål. Vi rekommenderar ett bälte som sätts ganska tajt på överkroppen, utanpå andra kläder. Då kan man komma åt fickor, böja sig ner och bära saker utan att lampan kommer i vägen. Det är faktiskt det bästa stället att sätta en lampa på, helt utan obehag, säger Rolf Myrland avslutningsvis.  

Om Hikebeam 400

  • 7 lägen av svagt ljus och full styrka, i kombination av huvudlampa och sidolampor. 
  • Huvudlampa på ca 400 lumen, sidolampor på ca 100 lumen. 
  • Tål alla väder när locket på lampan sluter tätt eller laddkontakten är rätt placerad och skyddad av skyddskåpan. 
  • Har ett inbyggt batteri på 960 mAh.  
  • Extern powerbank medföljes på 5000 mAh. 

Besök www.beltlamp.com för att läsa mer och beställa hem din Hikebeam idag.  

Relaterade artiklar