Konstrundan Skåne

Konstrundan i Skåne – en av världens största konstutställningar

Runt påsk varje år äger en av världens största konstutställningar rum. Konstrundan får Skåne att bubbla av kreativitet och spännande möten när hundratals konstnärer öppnar upp sina ateljéer för nyfikna besökare.

Konstrundan i Skåne består utav fem olika rundor arrangerade av de lokala föreningarna i uppdelade regioner – nordvästra, sydvästra, mitt, östra och västra. Arrangemangen ger besökarna en unik möjlighet att uppleva och ta del av konstoasen Skånes hantverk, målningar, skultpurer, porslin, fotokonst och mycket mer.

Njut av upplevelsen
Konstrundan är en långtgående tradition som verkar för att göra lokal konst tillgänglig för alla. Utställningarna sker i konstnärernas hem och ateljéer eller i samlingslokaler – och allt är gratis att uppleva! Det finns inga skyldigheter att köpa någonting, istället uppmuntras besökare att bara njuta av upplevelsen. Har du tur kan du även vinna ett konstverk att ta med dig hem genom att delta i de lokala föreningarnas konstlotterier.

Följ flaggorna
Hundratals konstnärer deltar i konstrundan och det är svårt att hinna med att se alla. Ett bra sätt att börja uppleva är att besöka någon utav samlingsutställningarna. Där kan du få en överblick, välja ut dina favoriter och få en gratis karta för att påbörja din tur. Du kan också bara håll utkik efter de små färgglada flaggorna som markerar deltagande konstnärers lokaler och styra kosan efter dem.

Läs mer här

Relaterade artiklar