Partille Vandrarhem

Kom hem till Partille Vandrarhem

I de vackra omgivningarna längs Landvettervägen i Partille ligger Partille Vandrarhem och Partille Ställplats. Blott en liten promenad bort hittar man Kåsjöns badplats och flera vandringsleder passerar i närheten. Området är idealiskt för långpromenader med hund och hundarna är också välkomna inne på vandrarhemmet.

Partille Vandrarhem drivs av Alexandra Frölinghaus och modern Marie Frölinghaus och har varit i familjens ägo sedan 1997. Vandrarhemmet har 39 rum med uppemot 160 bäddar och det är öppet året om sånär som på några av storhelgerna.

Många stamgäster

Vandrarhemmet har många stamgäster, en del har kommit regelbundet sedan starten. De ljusa rummen som är inredda i vitt, svart och grått är enkla, men nyrenoverade och fräscha.

  • Vi har rum för två till fem personer, men man sover aldrig med någon okänd, utan man bokar ett helt rum. Vi försöker hålla det så mysigt och hemtrevligt som möjligt, berättar Alexandra.

Köket är träffpunkten

På vandrarhemmet finns också ett fullt utrustat gästkök som är en naturlig träffpunkt där man kan knyta nya kontakter.

  • Stora grupper har även möjlighet att låna matsalen. Vi har väldigt mycket samarbete med olika idrottsklubbar, till exempel Sävehof, men även orienteringsklubbar, fotbolls- och handbollslag, men även lag som utövar parasport och pingis. Och på Gothia Cup är det förstås full fart, fortsätter hon.

Nära till allt

Området är skogsnära, men ändå så nära till stan. Bussen stannar bara 300 meter från vandrarhemmet och det går en direktbuss till Liseberg. Kåsjöns badplats ligger bara fem minuters promenad bort och vill man ta en promenad runt sjön så är det en sträcka på drygt åtta kilometer.

  • Bohusleden, Vildmarksleden och Gotaleden går förbi vandrarhemmet och de bjuder på en naturskön och omväxlande vandring genom mjuk mosskog och förbi berg och vattendrag. Lederna är utrustade med spångar, grillplatser och vindskydd.

Ta med hunden

Skogen, som är fylld av blåbär och svamp är perfekt för långpromenader och man kan med fördel ta med sig hunden.

  • Hundar är välkomna i alla våra rum och våra fyrbenta gäster bjuds på en liten godsak vid ankomst.

I närheten finns också löpspår på mellan 2,5 och 8 kilometer.

Ställplatser där allt ingår

Partille ställplats med sina 23 ställplatser ligger i anslutning till vandrarhemmet och har plats för husbilar och husvagnar upp till 10 meter. Alla faciliteter, bland annat elen, ingår i priset och på ställplatsen finns ett servicehus med toaletter, duschar och möjlighet till att diska. Wifi finns på hela området. Nytt för i år är att under sommarmånaderna kommer det att finns en enklare kiosk med fika, glass dricka och godis.

  • Vill man ta bilen in till stan så förlorar man inte sin plats på ställplatsen, utan har man bokat så är platsen alltid garanterad, avslutar Alexandra.

www.partillevandrarhem.com

www.partillestallplats.se

Relaterade artiklar