Kalmar läns kammarorkester Camerata Nordicas imponerande säsongsprogram för vintern

Det internationellt välrenommerade Camerata Nordica är Kalmar läns professionella kammarorkester och räknas som en av Sveriges främsta inom sin genre. Att spela i så kallad camerata-form, utan dirigent och stående i en tät formation, ger en alldeles speciell energi och ett livligt samspel musikerna emellan.

Höstens och vinterns program består av såväl gästande solister och nya bekantskaper som inte framträtt tidigare tillsammans med Camerata Nordica. Bland annat den svenska violinisten Malin Broman, violinisten Kerson Leong från Kanada och bröderna Fouchenneret från Frankrike.

– Jag är stolt över både bredden och variationen. Vi har aldrig tidigare presenterat ett så omfattande utbud inom kammarmusik, skolkonserter, familjekonserter och naturligtvis även inom den traditionella stråkorkesterproduktionen, säger orkesterns chef och konstnärlige ledare Zéphyrin Rey- Bellet i ett pressmeddelande.

I november spelar orkestern tillsammans med violinisten Kerson Leong och i december ges en julkonsert, Tjajkovskijs klassiker ”Nötknäpparsviten”. Zéphyrin Rey-Bellet ser också fram emot när violinisten Malin Broman, tillsammans med skådespelaren Stina Ekblad, gästspelar i början av nästa år. Malin Broman är en skicklig violinist och stor inom den klassiska musikvärlden. Se hela säsongens program här cameratanordica.com

Malin Broman är gästsolist hos Camerata Nordica under kommande säsong.

Relaterade artiklar