Julstök på Kulturen i Lund

Julstök på Kulturen i Lund 25–27 november

Traditionen Julstök med julmarknad är tillbaka under första adventshelgen 25-27 november. Här finns upplevelser för alla sinnen: julpynt, julmat och försäljning av hantverk och unika klappar.

”På fredagen har vi öppet kl 16–20 och riktar oss främst till vuxna. Lördag och söndag är det öppet kl 11–17, då med fler barnvänliga aktiviteter såsom julpyssel, dans kring granen, och besök hos tomten.” skriver Kulturen i Lund i ett pressmeddelande.

I de historiska husen möts man av personal i tidstypiska kläder som visar hur julen firades förr från 1700-tal till 1930-tal. Luciatåg och julmusik sätter igång julstämningen och man kan köpa mat och fika av olika slag.

”Nytt för i år är att vi har besök av Gillet Skånska Spetsar, som visar hur man knypplar skånsk spets. Dessutom är Modelljärnvägsföreningen Lundarallarna på plats med en liten utställning som visar modelltåg från olika epoker, från år 1900 fram till idag.” meddelar Kulturen.

Under lördagen och söndagen kan man besöka tomten och hans medhjälpare, det finns ett klurigt julspår för barn att följa och det blir dans kring granen till levande musik.

Mer info på www.kulturen.com/program

Foto: Anders Andersson.

lla

Relaterade artiklar